woensdag 18 april 2012

Blok 4: innoveren

In blok 4 staat innoveren centraal. Maar wat is innoveren precies? Om hier meer over te weten heeft elk groepslid over het onderwerp een video of een site gezocht.


Bram Roggen:
Het huidige Nederland is het resultaat van eeuwenlange innovatie. Deze negen minuten durende film toont de kijker het belang van innovatie voor Nederland in historisch, huidig en toekomstig perspectief. Verschillende personen zullen hun visie over de innovatie binnen Nederland vertellen.






Chalana Smissaert:
In dit filmpje komen nieuwe innoverende kanalen naar de voorgrond, zoals social media. Door social media veranderen bedrijfsprocessen. De rollen van bedrijven en consumenten komen dichter bij elkaar te liggen. Consumenten hebben meer invloed en willen zeggenschap in de ontwikkeling van diensten en producten. Organisaties staan dus voor een enorme uitdaging. Innovatie en ondernemerschap zijn nodig om deze uitdaging aan te kunnen om met oplossingen te komen.





Vince van Rooderkerken:
Intro tot het boek van Steven Johnson, een van de meest bekende innovatieve denkers, genaamd: 'Where do good ideas come from'.



Maarten Holthuis:
Bij innovatie introduceer je nieuwe ideeën, goederen, diensten en praktijken. Het proces bij innovatie draait om dingen op een nieuwe manier aan te pakken. Innovatie wordt vaak gezien als een technische verbetering. Deze definitie is echter beperkt. Innovatie kan ook in marketing of management plaatsvinden.

Meer informatie op: http://www.foodguru.nl/Management/InnovatieRD/tabid/797/Default.aspx. Raadpleging op 17 april 2012.



“Innovatie is het vernieuwen van bijvoorbeeld een product of organisatieproces. Dat kan een volledige vernieuwing zijn of een nieuwe combinatie van bestaande producten, diensten, processen of organisatievormen. Innovatie kenmerkt zich door wat u vernieuwt, in welke mate en hoeveel nut of waarde het voor de afnemer heeft. Het doel van innovatie is bestendige, duurzame groei van de onderneming. Dat uit zich in een hogere omzet of toegevoegde waarde, maar ook in meer werkgelegenheid en export.”


Meer informatie op: http://www.syntens.nl/Artikelen/Artikel/Innovatie-wat-is-het-en-waarom-is-het-belangrijk.aspx. Raadpleging op 17 april 2012.


Ruud van Rijt:
In dit filmpje heeft Bill Gates het over innovatie op het gebied van milieu en energie. Door innovatie kunnen arme derdewereldlanden geholpen worden.


Bill Gates is één van de succesvolste zakenmannen uit deze eeuw. Hij geeft in dit filmpje een TEDtalk over innovatie in het milieu en energieverbruik. Volgens hem moeten we de uitstoot van Co2 in de komende jaren gaan verminderen, om uiteindelijk tot 0% CO2 uitstoot te komen. Hij geeft in dit filmpje aan op welke gebieden we het beste kunnen innoveren, zoals in de zonne-, wind-, water- en nucleaire energie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten